Obdelava modelnih plošč Eulithe® je zelo enostavna. Vse vrste modelnih plošč Eulithe®, ali v ploščah ali pa v kubusih, se lahko hitro in enostavno obdeluje s standardnimi orodji. Tako izdelate prav tisto kar potrebujete v dimenzijah, ki vam odgovarjajo.

Eulithe® modelne panele lahko zalepite na najrazličnejše materiale enostavno in hitro, z različnimi lepili in na različne načine tako, da postane »osnovno gradivo« in del konstrukcije.

Vrste priporočenih lepil za lepljenje modelnih plošč:

  • Dvo komponentna poliuretanska lepila
  • Dvo komponentna epoksi lepila
  • Eno komponentna poliuretanska lepila
  • »Hot-melt« lepila
  • Dvo komponentna akrilna lepila
  • Cianokrilatna lepila

Lepljenje Eulithe® modelnih plošč – nasveti strokovnjaka

EPOKSI ZA LEPLJENJE NA KAMEN

Gostejša epoksi lepila je priporočljivo uporabljati za lepljenje gladkega Eulitha® na bolj grobe površine (marmor, quartc, …).

Najprej zmešajte komponenti v razmerju, ki ga predpisuje proizvajalec lepila, nato nanesite na eno od površin zelo tanek sloj z uporabo nazobčane gladilke. Oba panela sestavite z lahnim pritiskom, ki naj traja približno 2 uri (čas je odvisen od temperature okolja in vrste lepila);

Pritisnete lahko s prešo ali pa z obtežitvijo. Ko preteče dovolj časa, lahko ta »sendvič« obdelujete naprej.

Priporočamo, da počakate še dodatnih 12 ur preden nadaljujete z delom.

>> Lepljenje Eulithe® modelnih plošč na kamen - za več informacij me kontaktirajte<<

AKRILNA LEPILA

Zgoraj opisano metodo lahko uporabite tudi, ko delate z dvokomponentnimi poliuretanskimi in dvokomponentnimi akrilnimi lepili. Ta lepila lahko nanesete z brizganjem ali pa z valjčkom, oziroma z gladilko.

HOT MELT ZA LEPLJENJE TANKIH MATERIALOV

Lepila, ki jih aktivira toplota (»hot melt«) priporočamo, če želite Eulithe® modelne plošče lepiti na tanke materiale kot so aluminij, jeklo, HPL, PVC, les, … Ta tehnologija zahteva uporabo posebnih sistemov in pripomočkov, podobno kot pri furniranju.

Do sedaj opisani načini lepljenja se uporabljajo za lepljenje celih Eulithe® panelov na nosilni material, tako da dobite kompozit, ki ga naprej obdelujete kot takega.

>> Lepljenje Eulithe® s HOT MELT lepili - za več informacij me kontaktirajte<<

CIANOAKRILATNA LEPILA ZA LEPLJENJE NA KAMEN

Včasih se lahko Eulithe® modelne plošče uporablja tudi za namen ojačanja za kamnite površine (kvarčni aglomerati). Takrat uporabljamo Eulithe® v različno širokih trakovih. V tem primeru se artikel pripravlja s kamnitim materialom, na primer kuhinjski pult z že vrezanimi odprtinami in obdelanimi robovi. Takrat se trakovi Eulitha® lepijo z cianoakrilatnimi lepili.

Lepilo namažete na kamen, na trakove Eulitha® pa nasprejate poseben pospeševalec in jih nato položite na kamen in nekaj sekund pritisnite z roko.

>> Lepljenje Eulithe® na kamen s cianoakrilatnimi lepili - za več informacij me kontaktirajte<<

Pri lepljenju prosim vedno upoštevajte navodila za uporabo proizvajalcev lepil.

Tako bo obdelava modelnih plošč dala rezultate, ki si jih želite.