Uporaba modelnih in orodnih plošč je zelo raznolika. Za kaj vse jih lahko uporabite si preberite v nadaljevanju:

Orodje za obdelavo modelnih in orodnih plošče in na kak način jihobdelujete

Pri izdelavi številnih vsakdanjih predmetov iz plastike, lesa ali kovine je treba začeti s kalupi, ki morajo vsebovati čim več podrobnosti.

Za oblikovanje kalupov obstajajo različne tehnologije, pogoj pa so materiali, ki morajo biti:

 • mehki, prožni in upogljivi
 • ki se jih z lahkoto oblikuje
 • ki so lahki in stabilni >>> vse te lastnosti združujejo modelne in orodne PU plošče Eulithe®

Uporaba modelnih in orodnih plošč Eulithe® iz PU –  izpolnjene so vse tehnične zahteve pri izdelavi modelov in 3D oblikovanja:

Material Eulithe® – modelne in orodne plošče so zasnovane tako, da v širokem razponu gostote od 80 do 500 kg/m³ ustrezajo potrebam odpornosti in namenu uporabe raznovrstnih aplikacij.

Med obdelavo modelnih in orodnih plošč Eulithe®   stran letijo ostružki in ne prah, ter je praktično brez vonja. Eulithe® 100 se enostavno ročno obdeluje in je zato zelo priljubljen tudi pri najzahtevnejših ljubiteljih in izdelovalcih maket.

Poliuretanske modelne in orodne plošče Eulithe® se lahko uporabljajo:

 • za izdelavo modelov, maket in prototipov
 • avtomobilski, letalski, pomorski industriji in drugje;

Zato ker je material Eulithe®

 • enostaven za obdelavo z običajnimi lesnimi orodji,
 • ima homogeno in kompaktno površino ter
 • ima odlično dimenzijsko stabilnost
>> modeli in 3D oblikovanje z Eulithe - za več informacij me kontaktirajte <<

Izdelava kuhinjskih pultov iz modelnih in orodnih plošč Eulithe®

Izdelava oprema in pohištva z Eulithe - PROTEAM

Posebno se material Eulithe® izkaže pri proizvodnji kuhinjskih in kopalniških pultov.

Ali ste vedeli, da je mogoče izdelati zelo lahke, kuhinjske ali pa kopalniške pulte, ki ohranjajo visoko strukturno togost? 

Pod površino kamnitih materialov, kot so naravni in kompozitni kamni, laminati, jeklo, akrilni materiali in porcelan, lahko enostavno pritrdite (zalepiteEulithe® plošče.

Eulithe®  ne vpija vode in je dimenzijsko stabilen, zato ima daljšo življenjsko dobo v primerjavi z ostalimi podobnimi materiali, ki se trenutno uporabljajo.

>> več informacij - TUKAJ <<

Izdelava opreme iz modelnih in orodnih plošč Eulithe®

Pri izdelavi opreme in pohištva smo priča vrsti sprememb in inovacij v postopkih proizvodnje.

Novi kompoziti z najrazličnejšimi materiali so lažji, bolj odporni in bolj enostavni za izdelavo različnih kosov opreme, pohištva in arhitektonskih konstrukcij, ob tem pa ne spremenijo izgled končnega izdelka. To je mogoče zahvaljujoč osnovi (jedru) iz Eulithe®.

Izdelava opreme z Eulithe

Izboljšave, ki so mogoče z uporabo materiala Eulithe® v kombinaciji z MDF ali HPL ploščami, prinašajo obdelavo novo nastalih kompozitov, kot če bi bila standardna iverna plošča.

Še vedno lahko uporabljate vijake, kavlje, tečaje itd. Tudi površinska obdelava ostaja nespremenjena in je podobna tradicionalni obdelavi lesa.

Prednost uporabe Eulithe® je, da je teža končnega izdelka vsaj 2/3 manjša od tradicionalno iz lesa izdelane opreme. Za ta namen priporočamo uporabo Eulithe® s spremenljivo gostoto od 80 do 150 kg/m³.

Eulithe® plošče se lahko uporabljajo za proizvodnjo panelov, premazanih z alternativnimi materiali, kot so cementni, akrilni in PVC materiali. Ti paneli so idealni za izdelavo polic in opreme za trgovine.

>> Izdelava opreme z Eulithe - več informacij - TUKAJ <<

Katero gostoto Eulithe® boste izbrali je odvisno od namena uporabe, od tega kakšno nosilnost potrebujete.

 

Reklamne table iz modelnih in orodnih plošč Eulithe®

Eulithe® je izredno vsestranski in trajen material.  Lahko se ga:

 • zelo enostavno rezka,
 • vanj gravira,
 • lahko se ga peska,
 • kleše in različno oblikuje,
 • prebarva,
 • pozlati,
 • lakira ali furnira – lahko dosežete najrazličnejši izgled in učinek.

Z ustreznim tehničnim znanjem in z nekaj umetniškega navdiha lahko z modelnimi in orodnimi ploščami Eulithe® izvedete in oblikujete izdelke s presenetljivim vizualnim učinkom. Lahko simulirate kakršno koli vrsto materiala po nizki ceni, hkrati pa bo končni izdelek veliko lažji.

Eulithe® je vodotesen material z visoko dimenzijsko stabilnostjo. Te lastnosti in to, da ga lahko barvamo, lakiramo ali pa kaširamo s tankimi pred-barvanimi aluminijskimi ali akrilatnimi ploščami je Eulithe®  idealen material za izdelavo reklamnih tabel za zunanjo in notranjo uporabo.

>> Reklamne table in POS materiali iz Eulithe - več informacij - TUKAJ <<

Proizvodnja plovil iz modelnih in orodnih plošč Eulithe®

Izdelava modelov plovil iz Eulithe

»Sendvič« narejen iz Eulithe® PIR z dvostransko aluminijasto ploščo (debeline 1 mm), in skupno debelino 15 mm, je certificiran v skladu z IMO 653. Zato lahko te zelo lahke plošče, ki so ob tem še enostavne za montažo, uporabite za izdelavo kabin jaht in velikih križark.

Eulithe® PIR lahko nudi tudi velike prednosti pri proizvodnji plovil izdelanih iz GRP laminatov.

Uporabljate ga lahko na najrazličnejše načine tako na notranje ali zunanje aplikacije. Material je različnih gostot, ki so primerne tako za izdelavo opreme in pohištva, kot tudi za izdelavo stropov ali zunanjih elementov. Poleg tega je Eulithe® PIR idealen za izdelavo sendvič plošč iz tankega marmorja, zaradi vodotesnosti in stabilnosti, predvsem ker se lahko vanj vijači.

>> več informacij - TUKAJ <<